torsdag den 23. december 2010

Juleaften Jubii!

Ja, så er det lille juleaften. Nogle fejrer jul idag, mens alle os andre glæder os som små børn til i morgen. Hvem forguder ikke juleaften? Flæskesteg, And, Gås, Brunede kartofler, Pakkeleg, Julesang og Gaver!. I den anledning har min mor faret rundt i huset som en gal og forberedt det hele til en perfekt juleaften i mit gamle barndomshjem, Den sidste Ane.

En af de ting hun har faret rundt og lavet er hjemmelavede marcipanbrød! Min mor er en haj til det der med marcipanbrød, så her kommer opskriften:

Image and video hosting by TinyPic


Marcipanbrød
2 stk.

Ingredienser:

800g ren rå marcipan
200g ren rå kakaomarcipan
2 stk. store slikstokke
200g mørk og hvid chokoladeovertræk (Chokoladeknapper)

Fremgangsmåde

1. Skær marcipanrullerne midt over
2. Sæt et papir oven på det almindelige marcipan og læg det mørke ovenpå
3. Pres sammen. Rul med en kagerulle. Fjern papiret
4. Rul sammen til en roulade
5. Opvarm en gryde med vand
6. Fyld to høje skåle med chokoladeovertræk. En med hvid, en med mørk
7. Bring gryden i kog og sæt den ene skål i
8. Rør rundt med en ske til chokoladen er smeltet. Det må ikke klumpe
9. Hæld over et af marcipanbrødene
10. Opvarm den anden skål. Husk ingen klumper
11. Hæld over det andet marcipanbrød. Genopvarm det mørke. Brug en ske og hæld forsigtigt et mønster af mørkt chokolade over det hvide marcipanbrød
12. Gentag med det mørke marcipanbrød
13. Læg de to slikstokke i en plastikpose
14. Knus dem med en kagerulle eller kødhammer. Drys over marcipanbrødene


Håber i vil nyde marcipanbrødene. Også god som gave i klart papir med rødt gavebånd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar